Klidový režim

26.06.2012 18:04

Přísný zákaz vycházek.

 

Konečně jsem se dohrabala k tomu, že jsem nechala Ajce odebrat vzorky na určení DNA profilu. Z jejích nejbližších příbuzných ho zatím nikdo zjištěný nemá, tak aspoň přispějeme se svou troškou do mlýna k poznání genové variability strakáčů. Paní Hovorková z Genservice laboratoře byla moc milá, poradila mi s odběrem vzorku tkáně z tlamy pejsky a pak už jen stačilo zajít za vetkou a nechat udělat odběr s potvrzením identity naší strakatice.

Když už jsem se rozhodla vytřepat z prasátka částku na stanovení profilu, Ajka si asi řekla, že má panička dostatek finančních rezerv, a vymyslela si na nás pěknou kulišárnu. Začala zčistajasna kulhat na zadní tlapku a při zastavení ji držela ve vzduchu, jakoby jí měla každou chvilku upadnout. Nezbývalo než vyrazit na veterinu. Nejhorší vize o přetrženém křížovém vazu se naštěstí nepotvrdily, namohla si ale jiný vaz v koleni, takže dostala něco proti bolesti, intenzivní kloubní výživu s kolagenem a protizánětlivou složkou a přísný zákaz vycházek. Nastalo operativní upravování všech možných plánů a aktivit, a zatímco strakatá své domácí vězení řeší zuřivým hlodáním bavlněného kruhu, pánečci si můžou polámat hlavy nad řešením dovolené v Jeseníkách... Vypadá to, že naše klokanka na Ajku bude opět v kurzu. Pravděpodobná příčina Ajčina natažení vazu v koleni byl její asi metr a půl vysoký výskok z místa, když se jí v trávě pod nohama pohnul jakýsi brouk. Co dodat, je to prostě strakaté péro z divanu.

Paní veterinářka při kontrolách moc chválila její povahu, Ajka předpisově jako pravý laboratorní pes strpěla veškeré polohování a prohmatávání tlapky, ležela na stole jak přibitá a jen zrychleným dechem a záškuby svalů na noze označovala okamžiky, kdy ji tlapka už bolí. Za to si od paní doktorky vysloužila pamlsek - psí čokoládu, kterou si sice Ajka vzala, ale vzápětí ji zhnuseně vyplivla. Stejně dopadla i sestřička po nabídnutí psí sušenky a chudery pak vypadaly obě tak zkroušené, že jsem jim musela dát pro Ajku naše masem vonící mlsíky, aby jim to nebylo líto! Pak už vypadaly spokojeně všechny tři. Když jsem pak ještě vykládala o tom, jak Ajce dávám léky proti překyselení žaludku (které by mohla injekce proti bolesti způsobit) z ruky jako pamlsek, už obě jen nevěřícně kroutily hlavou se slovy "tohle jsme tu tedy opravdu ještě neměly". :-D

Máme nafocené krásné portréty od Terez.

 

 

Komentáře

Ajuška Pajda

Datum: 27.06.2012 | Vložil: Jeřábková

No, že se s Ajuškou nebudete nudit, jsem tušila, už když jsem Vám ji předávala, ale že to bude vypadat až takhle ???!!!!
Možná budete muset na dovču v Jeseníkách pořídit Ajušce také kolobrndu, ale tu se sedátkem. A tou zdravou tlapkou se pak bude odstrkovat. :-). Nebo že by kočárek a zapřáhnout Ursinka?
zdravíme a mějte se a Ajuška ať už si nevymýšlí žádné komplikace. :-) Nebo ji přejmenuju na Ajuška Hyundai Getz :-).

Re: Ajuška Pajda

Datum: 27.06.2012 | Vložil: Terkakoub

Dopadlo to výborně, máme domluvené zapůjčení vozíku na psa za kolo. Jen ještě musíme vymyslet, jak ho zapojit za člověka místo za kolo. Nebo že bychom si přecejen vypůjčili s sebou Ursínka? :-)

Přidat nový příspěvek