Strakatý profík

29.11.2012 20:45

Ajuška - specialistka na úrazy.

 

Sotva jsem si začala libovat, jak je to skvělé, když můžeme chodit tak často na poslušnost a jak je z toho Ajka nadšená, už tu máme zase Ajušku Trojnožku. Běží si vesele sama po louce, načež ve vteřině začne naříkat, stojí jen na třech a pravá přední bezvládně visí bokem od těla. Náš profík na úrazy tlapek. Domů jsem ji naštěstí nemusela odnést (bylo to poměrně daleko), protože nás známá hodila autem až k Jundrovu. Myslela jsem si, že se Ajka bude chtít ještě vyvenčit, tak ten kousek do kopce zvládne sama, ale slečna strakatá prohlásila, že jí chybí noha, bolí noha, a vůbec, že nemá naprosto v plánu se jakkoliv pohybovat. Projevila jsem se jako blondýna a první, co mě napadlo, byla naprostá blbost - chtěla jsem skoro šestnáctikilovou Ajku odnést domů v náručí, díky čemuž jsem si během prvních dvou set metrů odrovnala ruce, ramena i záda, naštěstí jsem pak ale dostala rozum, hodila si Ajku za krk a funěla do kopce s batohem na zádech a psem kolem krku. Nikdo nemusí pochybovat o tom, že jsem cestou potkala spoustu lidí a pejskařů - jindy člověk o nikoho nezakopne, ale když se jednou může projevit jako obecní blázen, hned je všude dostatek publika!

Ajka pro rychlejší hojení dostala arniku a já tiše doufala, že se pohmoždění nebo zvrtnutí při klidovém režimu rychle zahojí. Co ale s Ajkou neschopnou chůze? Krom toho, že je možnost ji nosit za krkem neustále... Nuž, vylovila jsem z komory přepravku, kterou jsme kupovali pro převoz štěněte přes celou republiku domů. Nikdy by mě nenapadlo, že do ní zkusím narvat dospělého psa (sice jsem vybírala co nejpevnější typ, ale přesto, nosnost 12 kg není úplně optimální pro přenášení 16kilového psíka). Ajka díky bolestivé tlapce vůbec neprotestovala a do tašky se překvapivě dobře dokázala poskládat...

Druhý den po konci pracovní doby ale z boudy vypackal pes, jehož visící noha vypadala jako bambule nebo spíš protáhlá hruška. To už jsem se začla hroutit, že si to šílené zvíře snad dokázalo i něco zlomit... No paní veterinářka, když nás opět viděla, prohlásila, že radši ani nehádá, co Ajce zase je, když ani nemohla dojít po svých... K úlevě všech zúčastněných se ukázalo, že zlomené nic není, ale Ajka si zvrtla tlapku v nějakém otočném pohybu, takže si překloubila všechny kůstky do skrutu - proto taková bolest a ten otok. Krom stahovacího obvazu a klidového režimu si vysloužila i něco proti bolesti a taky dobrou radu, aby nelítala jako splašenec. Evidentně si ji nehodlala vzít k srdci, tak dostala radu ještě panička, že prý pokud je Ajka takové třeštidlo, že si dokáže třikrát do roka ublížit na nohách, můžeme jí pomoct preventivním bandážováním alespoň předních tlapek - na zadních hrozí spíše úrazy kolem kolene a tam už holt bandážovat nejde... :-D Tož Ježíšku, panička potřebuje tu novou zimní bundu a Ajuška prosí o dvě speciální bandáže v celkové hodnotě asi třináct set. Chceš to i písemně? 8-)

 

 

Komentáře

Fík

Datum: 30.11.2012 | Vložil: Přibylová

Milá Terko,

vidím, že se s Ajuškou opravdu nenudíte. Fík zatím úrazům uniká, přestože je taky jak se patří ztřeštěný. Úrazy způsoje spíš mě. Byly jsem u jednoho rybníčku a Fík vletěl do vody chytat kachny, to je jeho oblíbaný sport. Žádnou nechytí, ale skvěle se baví. Že je voda parádně studená, mu vůbec nevadí. Při tom loveckém zápalu ale stačil zaregistrovat, že se k nám po břehu blíží jeho 2 psí kamarádky. Vyletěl z vody a dostal parádní smyk na dřevěném chodníčku, na kterém jsem stála. Po břiše mě podjel, já padala jak podťatá na záda, on jen kviknul a já práskla hlavou o ten chodníček. chvíli tma, pak záblesk ! vstala jsem a naštěstí nebylo nic mě, ani Fíkovi. Kdyby nejel po tom břiše tak rychle, asi by bylo po něm, při mých 65 kilech. Takhle to odnesla jen moje zadnice, která asi týden vypadala, jak když mě kopla kobyla. mějte se moc hezky a už žádné úrazy :-))

Re: Fík

Datum: 30.11.2012 | Vložil: Terka

Jéje, ještěže to dopadlo dobře! Popis je tedy děsivý. Já se ptala paní veterinářky, čím to, že všichni strakáči jsou šílení a jen ten náš si u toho pořád ubližuje. Odpověď byla "no jo, tak to je" a zakoulení očima. :-D Ajce se prostě lepí smůla na tlapky. Snad už to byl poslední úraz - a to nejen v letošním roce!!! :o) Moc zdravíme Fíka i jeho smečku! Těšíme se na jaro a doufáme, že konečně dojde ke slibované návštěvě!

Přidat nový příspěvek