Silvestrovská vycházka

01.01.2012 10:58

Za divočáky na Holednou.

 

Na Silvestra jsme vzali Ajku a Ursínka na super výlet na Holednou. Vymysleli jsme trasu "cestou necestou" - částečně po značených cestách, částečně po neznačených. Zamířili jsme skrz celou velkou oboru až na protější konec ke Kohoutovicím, kde je malý uzavřený výběh pro divočáky. Trasa k němu pak vedla po značce a na té proudily davy lidí, brrrrrr. Nějak jsme to ale překousli a než jsme obešli ohradu s divočáky, začalo se pomaličku stmívat a lidí na cestách ubývalo. I díky tomu jsme na žluté cestou od Kohoutovic směrem k Jundrovu viděli obrovské stádo muflonů. Radovan napočítal nějakých 40-50 kusů, byla tam zvířata obou pohlaví a různého stáří, stádo bylo opravdu k neuvěření. Potkali jsme na Holedné už několikrát velká stáda daňků, ale takové množství zvířat, to teda ne, tohle bylo mufloní megastádo. :-)

Co nás jako obvykle zklamalo, byla neposlušnost některých pejskařů: přestože u každého vstupu do obory je cedule, že pejsci musejí být uvnitř na vodítku, spousta lidí to nedodržuje. Až jim v mraze pes prožene zvěř, která po zapocení se úprkem snadno dostane zápal plic a umře, asi těžko majitelům pejska dojde, co všechno jejich miláček mohl způsobit. :-( Pak nemají být myslivci nepřátelé pejskařů...

Naši pejsci si výlet moc užili, strategicky jsme je k potoku pouštěli jen v místech, kde nebylo hluboko, aby se zase neobalili bahnem až na záda. Ursínek celou cestu stopoval hárající feny a vypadalo to, že se asi učuchá k smrti, nějak zapomínal při všem tom čuchání a nasávání pachů i dýchat! :-) Ajuška zase měla úplně jinou starost, běžet co nejrychleji a co nejdál a veškeré napomínání bylo marné, Ajka prostě pořád někam strašně spěchá. V závěru našeho výletu už jsem měla tak namožená obě ramena i ruce, že jsem si z Ajky začala ve velkém dělat legraci a bavili jsme se na její účet s Radovanem tak dobře, že jsme přišli na skvělou věc:

Vyhlašujeme SOUTĚŽ O NEJŠÍLENĚJŠÍHO PSA ROKU! Podrobnosti a podmínky k přihlášení pejska najdete tady. :-))))))))

Silvestrovské fotky z Holedné.