Silvestr

16.01.2014 17:53

Hurá do lesů!

 

Práce, práce, práce, pro samou inventuru a uzávěrku se člověk ani nedostane k pořádnému výletu se psem. Ale Silvestra jsme si urvali! Podařilo se nám uprchnout do Buchlovských hor, na Smraďavku. Po loňské zkušenosti celovečerního vybuchování rachejtlí přímo za naším oknem (osmé patro je osmé patro), světelných efektů ze všech stran, randálu jako na válečném poli a nepřetržitého vibrování celého domu, což vše dohromady Ajku vystresovalo přes hranici únosnosti, potřebovali jsme utéct někam, v podstatě kamkoliv, protože všude bude ta hrůza menší než ve Vlaštovčím hnízdě... Ajka poslední dobou rachejtle řeší čím dál míň, tak proč jí ten příznivý pokrok rozbít kvůli hlupákům, kteří nemají jinou zábavu, než vysílat nám za okny jednu petardu za druhou...

Na Smraďavce jsme sice nějaké ohňostroje předpokládali, ale pořád je to kraj lesů a chatička na stráni pod stromy je tím pravým útočištěm pro nás a hlavně pro pesu. Strašně jsme se těšili, že konečně vypadneme do lesa, na pořádný výlet. Pořádný výlet se zadařil, zvláště, když jsme asi po šesti kilometrech zjistili, že ani jeden nevíme, kde přesně jsme, a myslíme si, že výpravu vede ten druhý... :D Protože jsme ale šikovní a nebojíme se vlka nic, dokonce jsme zvolili vhodnou trasu návratu tak, že jsme vlastně objevili nádherný vycházkový okruh. Byl tak krásný, že si ho musíme někdy zopakovat, až se nebudeme vracet za tmy... :o) Zakončení naší potulky báječnou večeří v restauraci zámku Smraďavka byla už jen příjemná tečka za výletem a pějme chválu na místní cappuccino.

Jak jsme předpokládali, našlo se dost partiček, které chtěly Silvestr strávit bohapustým chlastáním (jinak to prostě nazvat nejde) na chatě v blízkosti lesa a samozřejmě tyto skupiny mají nezřízenou radost, když můžou dělat kravál vybuchováním petard v jakoukoliv denní či noční dobu. Kupodivu, Ajka to až tak neřešila, ale parádně ji vystresovalo zatápění v kamnech, která jsou trochu nešťastně řešená a při zatápění značně kouří. I přes okno-dveřní průvan se místnůstky rychle zaplnily dýmem, který Ajku vystresnul víc, než všechny petardy tohoto Silvestra... No pro příště jsme už poučení a při zatápění budem s Ajochodem kroužit někde po okolí! :D Nejbližší sousedi si chtěli udělat půlnoční radost hezkým dělbuchem, který se nám při zavřených okenicích podařilo hravě přeřvat zpěvem prostonárodních písní...a kupodivu jsme tímto Ajku nevystresovali ani za mák. Spokojenost s takovým Silvestrem byla po všech stránkách maximální, doufejme, že i v dalších letech se nám bude dařit úspěšně vyletět na Silvestra z Vlaštovčího hnízda někam pryč. Moc jsme si to užili. Byly to sice jen dva dny volna mezi inventurami, ale byla to paráda a moc jsme si odpočinuli. :)

Pár fotek...