Májové střípky

04.05.2012 18:48

Co se událo zajímavého.

 

Tak především musím na Ajku prásknout, jaký je kašpar! Už jsme si zvykli, že když vidí někde psa, běží sice ve svém původním směru, ale hlava je fixovaná na druhého pejska. Několikrát se stalo, že přitom o něco zavadila, ale taková úžasná havárka jako teď v týdnu, to se jí ještě nepodařilo! Koukala tak na jednoho jorkšíra, že plnou parou naběhla přímo do plastového kontejneru na tříděný odpad. :-D Málem jsem umřela smíchy!!! Ajka samozřejmě dělala, jakože nic, ani se neotřepala a s neochvějnou jistotou se tvářila, že nikdy žádný kontejner v cestě nebyl. Naštěstí zrovna neletěla tryskem, ale jen svižným klusem, tak to snad až tak hrozná pecka nebyla, i s ohledem na materiál kontejneru. :-)

Za tu dobu, co jí syrové, naučila se Ajka úplně dokonalý cvik "potřes hlavou". To si tak veme do tlamy kus masa a parádně zatřese hlavou tak, aby odletěla veškerá zelenina a zbylo jí jen samotné maso! Asi se brzy bude specializovat na třídění odpadu...

Pár střípků ze cvičáku - Ajka je jediný pes široko daleko, který při lítačce na volno musí nutně lítat přes áčko a jiné překážky, také je jediný pes, který když si nemůže vzpomenout, cože to teď vlastně panička chtěla, tak jí radostně začne skákat na hlavu (normálně to nedělá, jen mě ráda vystavuje trapným situacím), a je jediný pes, který má problém se mezi pejsky pohybovat jinou rychlostí, než tryskem. Při rozdělení placu na dvě půlky, kdy na jedné lítají malí psi a na druhé velcí, Ajka je jediný pes, který rotuje kolem dokola celého areálu. Ale i tak ji máme rádi... :o)

Naše fotky ze cvičáku.