Hledá se Nemo!

16.12.2012 00:49

Záchrana rybiček a jiné novinky ve Vlaštovčím hnízdě.

 

Dlouho, předlouho tomu, kdy bylo akvárium ve Vlaštovčím hnízdě naposledy vyčištěno. I zželelo se mi rybiček, které už za hustým porostem vodních rostlin a nánosem řas na všech částech akvária nebylo téměř ani možné spatřit. Zhruba dvouhodinová akce přinesla nečekaný výsledek. Zjistili jsme, že v našem ani ne čtyřicetilitrovém akváriu se nachází něco přes sto rybiček. Kdykoliv předtím se přemnožily, nějakou dobu nerodily mladé a teprve až část populace uhynula, začaly se znovu rozmnožovat. V nepřehledném hustém rostlinstvu, kde podle mě snad už ani nemohly plavat, nějak si chudinky rybičky nevšimly, kolik jich tam je... A množily se a množily... Nechcete někdo živorodky? 8-)

Unuděná Ajuška si veškerý čas doma krátí tím, že se snaží co nejdůkladněji zlikvidovat nějakou hračku. Veselé párky na šňůře se i přes zvýšenou pevnost ukázaly příliš málo odolné a na šňůře je již jen jeden, poslední veselý párek s ukousnutým nosem. Ostatní bezzvukové hračky Ajku tak nějak přestávaly zajímat, tak jsem jí pro radost přidělila pískající vinylovou činku. Ukázalo se, že Ajka je vysoce muzikální pes, protože nejčastějším okamžikem vytažení této hračky za účelem jejího zuřivého kousání jsou momenty, kdy se v pokoji a) hraje a zpívá, b) pouští muzika, nebo za c) sleduje zajímavý film. Důkazem je i jedno video, na němž sice skoro nic není vidět, zato zvuková stopa je vševypovídající... ;-)

Předvánoční aktivity jsou v plném proudu, takže kromě neustálých přesčasů v práci jsem mohla Ajce nabídnout i jiné inovace. Vyrazily jsme do města pro pár malovaných hrnečků pro kamarády a ejhle, na Vánočních trzích jsme mimo jiné potkaly i lamu s lamátkem na procházce náměstím! Ajka nevybitá, nevyřáděná a již dlouho se pohybující mimo větší akce, kulila oči jak Hurvínek, chůzi u nohy prováděla málem metr ode mě a hlavně se snažila shlédnout všechny lidi v davu. Zřejmě někoho hledala. Nebo se snažila si všechny zapamatovat. Každopádně po blízkém seznámení s lamami se snažila blízce seznámit s kýmkoliv dalším. Městem jsme sice profrčely v rekordním čase snad patnácti minut, přesto byla Ajka tak plná zážitků, že málem zapomněla i jak se jmenuje. :o) Po předvánočním setkání s kamarády, které Ajka strávila zavřená v přepravce ve vedlejší místnosti, byla celý další den poněkud společensky unavená. Tak skvělý výsledek jsme ani nečekali. Budeme muset chodit na večírky častěji! :o)

Fotky chromajzlíka a jeho řádění.