Strakatá chůvička

20.07.2016 22:02

Ajka ošetřovatelka.

 

Ve smečce nám přibyl nový mrňavý člen - Robin. Okamžitě po příchodu z porodnice ho Ajka přijala za svého synovce a rozhodla se o něj pečovat jako vlčí fena o štěně vůdčí vlčice. Něco takového jsme vážně nečekali. Nejen, že Ajka Robina přijala bez jakéhokoliv náznaku žárlivosti, ale opravdu se o něj snaží pečovat jak je to jen možné.

Když začne Robin plakat, Ajka vybíhá za námi, aby do nás šťouchla a tak nás informovala, že to ubohé mláďátko pláče a něco potřebuje. Pokud má pocit, že jsme Robina dostatečně rychle neuklidnili a on stále pláče, snaží se nás přesvědčit, ať ho dáme do péče raději jí, že to zvládne lépe. Zároveň se ho intenzivně snaží olizovat, aby ho ukonejšila. Jakmile jsou jí tyto aktivity zakázány, tak alespoň rychle běží pro některou ze svých pískacích hraček a snaží se Robina rozptýlit jejím pískáním.

V okamžiku, kdy je Robin svěřen do náruče někoho cizího, Ajka okamžitě s rozšířenýma očima kolem této osoby běhá, chodí po zadních, snaží se Robina olíznout a vůbec se chová tak, aby bylo jasné, že ona by se o něj postarala líp a ať ho raději svěříme jí, pokud se o něj nechceme zrovna starat sami. A co se týče ostatních psů, těm Ajka vlastním tělem brání v přístupu k Robinovi - jedině ona je přece jeho teta opatrovatelka!

Skvělé je, že Ajka okamžitě přijala a spolehlivě dodržuje nové pravidlo - dětských hraček si pes nesmí všimnout, a to ani v okamžiku, kdy spadnou na zem.

Při mytí Robina nesmí Ajka chybět a vždy dohlíží na to, že mu rodiče neubližují. Netřeba dodávat, že při přebalování má svou představu o tom, jak by se měl Robinovi ošetřit zadeček. :o)

 

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek