Co v horku?

07.08.2013 21:45

Jak ho přežít ve městě.

 

Těžko! :-D Ačkoliv záleží na pohledu na věc. Ze psí strany si myslím, že to tak hrozné není. Posuďte sami: Ráno se Ajka vypajdá z pelechu, v ještě chladné části dne se projde, popoveze se mnou do práce, počuchá si, vyvenčí, chvilku si zacvičíme, dostane snídani a jde spat. Celou pracovní dobu prochrouňá v pelíšku nebo častěji pod pelechem či pod dekou (nechápu). Po práci následuje venčící procházka směrem k řece spojená s koupáním, plaváním, cachtáním, kousáním trávy a čucháním kachních stop. Paráda. Pak tedy přijde nejnepříjemnější část přesunu z práce - půlhodina v autobuse, jehož podlaha je obvykle tak rozpálená, že pálí nohy i přes boty. Mokrý pes ale i toto ustojí a klidně si na podlaze leží, a pokud zrovna je situace nepříjemná a pes se začne přehřívat, oddaná panička raději vysedne o několik zastávek dříve a s ještě stále mokrým psem pokračuje pěšky. Následuje buď odpočinek na zahradě (rozuměj odpočinek pro psa, ne pro paničku), případně další koupel v další řece, případně návštěva (pochopitelně u někoho s chladnějším bytem než je náš), případně cvičeníčko.

Á propos, cvičák! Všude se píše, že by v horku psi neměli moc cvičit, že by se vlastně asi ani na cvičák radši nemohlo chodit... No z mého pohledu souhlasím, ale ne co se týče psa, ale co se týče pánečků! Ajka se před i po cvičení, někdy i v průběhu lekce mnohokrát vykoupe, napije, osvěží celé tělo. Panička musí zvládnout předcvičákovou vycházku (pokud se Ajka minimálně půl hodiny nevylítá, tak bychom toho fakt moc nezacvičily), celou lekci se snažit, soustředit, vnímat, po lekci další cesta (pes se přece musí ještě uvolnit, zaplavat si, počuchat) a to všechno jen s takovým objemem vody na pití, který se ještě do přeplněného batohu vejde a dá se unést (nepochybujte o tom, že mi Ajka té vody stíhá upíjet). Naše pesa vidí vše jinak: hurá, čuchací vycházka - hurá, koupání - hurá, lítání se psama na cvičáku (proč jen ti hlupáci vůbec nechcou běhat a jen se pomalu plouží?!) - hurá cvičení za vařené maso - hurá překážky - hurá voda - hurá, zase pamlsky - hurá zase lítání (jak mám doprčic ostatní psy přemluvit, ať taky lítají jako tryskáči?!) - hurá čuchací vycházka - hurá koupání - hurá doma - hurá večeře - hurá spát. A zatímco pesa blaženě odpočívá, paničce je zle, motá se jí šiška div nenaráží do futer, musí nakrmit zvěř, vybalit oslintané hračky ze cvičení, vyčistit pamlskovník, nachystat svačiny a psí žvanec na další den a pak už pomalu v delíriu upadá do postele a snaží co nejrychleji usnout a aspoň trochu zregenerovat...

A protože v jednom kuse trajdáme po výletech, máme spoustu nových fotek:

Výlet k Zemské bráně.

Pozapomenuté fotky a koupání v Ostrožské Nové Vsi.

Česká Kanada - od Slavonic k Landštejnu.

Česká Kanada - okolí Landštejna.

Česká Kanada - po stopách Járy Cimrmana, výlet údolím Hamerského potoka.

 

 

Komentáře

Běhání v tropech

Datum: 08.08.2013 | Vložil: Kristýna a Akira

Jo to známe, taky už trochu padám na hubu i když u nás v okolí Jablonce je asi trochu chladněji. A věřím, že by Ajuška Akiru k pořádnému běhu ukecala lehce.:-)

Re: Běhání v tropech

Datum: 09.08.2013 | Vložil: Terkakoub

Joooooo, zase dojeďte, Ajka bude nadšená! :)

Re: Re: Běhání v tropech

Datum: 12.08.2013 | Vložil: Kristýna a Akira

No, my se asi do Brna v nejbližší době nedostanem... Ale jestli budete zase někdy v Českém ráji, ta se ozvi. Bydlíme kousek od Jablonce nad Nisou, tak se můžeme někde potkat.

Přidat nový příspěvek